Bilradio

Skal du have en ny bilradio, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er nemlig rigtig mange modeller at vælge imellem, hvor du hurtigt kan fare vild i en masse forskellige specifikationer og egenskaber. Vi har derfor valgt at lave en test af bilradioer for at gøre det lidt nemmere for dig at finde den helt rigtige bilradio, der passer til dine behov og dit budget.

Vi har inkluderet flere forskellige modeller i vores test af bilradioer. Det betyder, at du både finder de billige bilradioer og de lidt dyrere modeller. Derudover har vi slevfølgelig også repræsenteret dem, der er midt imellem. De kan dog hver især noget, der kan være den perfekte løsning for dig eller en anden.

Pioneer DEH-150MP Bilradio

Køb den her: Pris –> 449,-

I vores test af bilradioer starter vi med den billigste model. Der er tale om en Pioneer DEH-150MP bilradio, som har en masse at byde på til trods for den lave pris. Der er derfor tale om en rigtig god løsning, hvis du ikke vil ud at spendere alt for mange penge på en ny autoradio. Det er en billig bilradio, hvor du alligevel får meget for pengene.

Bilradioens ydre design

Ved første øjekast ser du en super smart bilradio, hvor designet er holdt forholdsvis enkelt. Der er benyttet sorte og røde farve, hvilket er med til at give bilradioen lidt kant. På dette punkt adskiller den sig dermed fra andre billige bilradioer, da du får et lækkert design med i købet.

Bilradioen er både udstyret med en lille skærm og knapper til at styre din musikoplevelse med. Knapperne er hovedsageligt placeret i venstre side af autoradioen, hvilket vi ser som en fordel. Det gør det nemlig nemmere at manøvre radioens funktioner, når du sidder på førersædet.

I højre side af bilradioen finder du AUX-indgange, hvis du ønsker at tilkoble forskellige enheder til din autoradio. Designet er intuitivt og brugervenligt. Vi kan umiddelbart ikke sætte en finger på designet, da det fungerer rigtig fint.

Skærmen på bilradioen

Bilradioen er udstyret med en LCD. Skærmen er ikke i det største, men vi synes, at det var en passende størrelse. På skærmen kan du se op til 12 anslag. Det betyder, at du nemt kan se, hvilken sang der spiller, eller hvilken radiostation du er landet på. Selvom skærmen måske ikke er det største, synes vi stadig, at der var god plads til, at vi kunne se, hvilken sang vi var kommet til osv.

Mulighed for tilslutning af enheder

Med denne bilradio er der en AUX-indgang i. Det betyder, at du kan tilslutte din smartphone, iPad, iPod, eller hvad du måtte have for en enhed, som du vil spille musik eller andre lyde fra igennem din bilradio. På den måde kan du selv styre, hvad det er for noget musik, du vil høre.

Det har du også mulighed for, hvis du hellere vil høre CD. Der er nemlig mulighed for at afspille CD i denne autoradio. En smart funktion, der er ved CD-afspilleren er, at når du fjerner en CD fra bilradioen, vil den automatisk slukke. Hvis du hørte musik fra en anden enhed, som du havde tilsluttet vha. af et AUX-stik, vil musikken dog fortsætte. Det er en mindre detalje, men vi synes egentlig, at det er ret smart.

Er du mere til at høre helt almindeligt FM-radio, er der selvfølgelig også mulighed for det med denne model.

Lyden fra bilradioen

Med denne bilradio får du en rigtig god lyd, selvom du ikke skal betale voldsomt meget for denne autoradio. Det er tydeligt, at der er gjort meget ud af at give en rigtig god lyd. Pioneer har blandt andet gjort rigtig meget ud af deres loudness-funktion. Spiller du musik eller lignende på et lavt lydniveau, kan der ved traditionelle bilradioer være fejl og mangler i forhold til høje og lave toner. Det går denne funktion ind og kompensere for. Det, synes vi, er en rigtig smart detalje

En anden detalje, der er værd at nævne ved lyden, er, at du har mulighed for at anvende en bass-boost-funktion. Med den funktion kan du give bassen mere dybde, hvis du ønsker det. Det er også en smart detalje, hvis du kan høre, at din bass mangler lidt ekstra power.

Samlet vurdering

Overordnet set synes vi, det er en rigtig god løsning, hvis du er på udkig efter en bilradio, der kan det mest basale. Den er forholdsvis nem at benytte og knapper og display er rimelig brugervenligt. Det er en rigtig fin autoradio til prisen, hvor du får en god lyd til prisen.

Pioneer MVH-S110UBG bilradio

Køb den her: Pris –> 499,-

Vi er nu kommet til Pioneer MVH-S110UBG bilradio i vores test af bilradioer. Prisen er næsten den samme som ved den foregående. Denne model, har dog nogle få forskelle, der gør den en smule bedre. Vi bevæger os stadig i den lave prisende, men du får stadig en rigtig god løsning, når du er på udkig efter en billig bilradio.

Bilradioens ydre design

Denne bilradio er også forholdsvis enkel i sit design. Udseendemæssigt er den lavet i sort og grøn, hvor der er grønt lyd omkring de forskellige knapper. Det er egentlig en meget smart detalje. Bilradioen har både forskellige knapper og en skærm. Som ved den foregående autoradio, er de fleste knapper forbeholdt til at være i venstre side af bilradioen.

Der er gjort meget ud af at gøre det mere brugervenligt for dig. Du har derfor få knapper, hvor du kan styre flere forskellige ting fra. Vi synes, at det var forholdsvis nemt og intuitivt at installere forskellige ting på denne autoradio. Designet er derfor klart et plus her.

I højre side af autoradioen finder du både en AUX-indgang og en USB-indgang. Disse indgange kommer vi ind på senere. En smart detalje ved det ydre design er, at du kan tage fronten af radioen af. Det er en tyverisikring, som kan være yderst brugbar. Ved at tage fronten af bilradioen, er der nemlig ikke den store idé i at stjæle bilradioen. Denne detalje er noget, vi er meget imponeret over ved denne model.

Mulighed for tilslutning af enheder

Som nævnt er der både en AUX-indgang og en USB-indgang på denne autoradio. Det betyder, at du kan tilslutte din smartphone eller en anden enhed med forskellige kabler alt efter, hvad du har liggende. Når du vælger at bruge USB-indgangen, har du dog mulighed for at oplade din enhed, samtidig med at du kan bruge den til at høre musik med. Det, synes vi, er en fed detalje at få med i købet, når bilradioen ikke er dyrere.

Når du vælger denne autoradio, skal du være opmærksom på, at du ikke kan anvender CD’er i den. For langt de fleste er dette ikke at problem, da det er de færreste, der vælger fortsat at benytte sig af CD’er. Er du dog af den gamle skole, skal du være opmærksom på, at denne bilradio måske ikke er noget for dig. Vi benytter ikke selv CD’er mere, så det gjorde ikke den store forskel for os. Lad os sige det sådan, at det var ikke en mulighed, vi manglede, da vi testede bilradioen.

Smarte detaljer

Denne bilradio kommer med flere smarte detalje, som, vi synes, er værd at fremhæve. Der kan blandt andet nævnes, at du har mulighed for at benytte en app til denne autoradio. Denne bilradio har en masse smarte funktioner, der gør, at du kan tilpasse lyden på flere forskellige måder. Du har dog mulighed for at hente en app, som kan gøre det lettere for dig at ændre disse indstillinger.

Vi synes idéen med appen er meget smart, da man slipper for at skulle fifle rundt med de få knapper på selve bilradioen. Derudover er appen yderst brugervenlig og forholdsvis intuitiv at bruge. Det er derfor en rigtig god løsning, de er kommet på, som der sikkert er mange, der vil få stor glæde af, når lyden skal finjusteres.

Lyden fra bilradioen

Når det kommer til lyden med denne bilradio, var vi virkelig imponeret. Autoradioen leverede en rigtig god lyd, unset hvilke mærkværdige musiknumre, vi satte på. De mange muligheder for at indstille lyden gør, at du kan få lige præcis den lydoplevelse, du vil have.

Denne autoradio har ikke ene særlig dyb kasse. Det betyder dog ikke, at du skal gå på kompromis med styrken og dermed lyden. Den leverer lyd i høj kvalitet, selvom den ikke fylder særlig meget. Størrelsen gør også, at den installeres i langt de fleste biler.

Samlet vurdering

Samlet set er vi meget imponeret over denne bilradio. Vi synes, du får en masse gode egenskaber og funktioner med i denne model, uden du skal betale det hvide ud af øjnene for den. Vi er især imponeret over, hvor god en lyd den giver. Derudover gør de mange funktioner det muligt, at du kan indstille lyden til at passe perfekt til dine præferencer.

Pioneer MVH-S100UB bilradio

Køb den her: Pris –> 804,-

Vi er nu kommet til en lidt dyrere model i vores test af bilradioer. Vi vil nu introducere dig for Pioneer MVH-S100UB bilradio. Selvom den er en anelse dyrere, end de to foregående bilradioer, har den stadig nogle attraktive egenskaber og funktioner, som vi vil komme ind på her i testen. Denne model kan derfor være en rigtig god løsning, vil du vil have lidt ekstra funktioner.

Bilradioens ydre design

Bilradioen har et smart design, som minder en smule om de foregående modeller i vores test, men samtidig formår at skille sig ud. Igen er der bruge sorte og røde farver. Knappernes placering og form er dog en smule anderledes. Der er lidt mere kant over designet på denne bilradio, hvilket vi egentlig synes er meget cool. Det er selvfølgelig en smagssag, men vi har en formodning om, at det vil falde i langt de flestes smag.

Igen er knapperne placeret i venstre side af bilradioen. Volumenknappen er dog placeret helt til venstre til forskel for andre bilradioer, hvor der ofte også kan være knapper helt til venstre. Vi synes egentlig, at det fungerer bedre, at det er volumenknappen, der sidder helt til venstre. Vores erfaring er nemlig, at det er en af de knapper, der bruges mest på bilradioen.

I bunden af autoradioen er der placeret knapper til at skifte musiknummer med. Derudover er der også seks genvejstaster, hvor du kan gemme dine favoritradiostationer. Designet er overordnet gjort forholdsvis overskueligt og brugervenligt, hvilket vi anser som en klar fordel.

Mulighed for tilslutning af enheder

Med denne autoradio har du heller ikke mulighed for at afspille CD’er. Igen anser vi det ikke som sådan for en ulempe, da det er de færreste, der stadig afspiller CD’er i deres bil, når de er ude at køre. Er det et must for dig, at du kan afspille en CD i din bilradio, vil denne model derfor ikke være den ideelle løsning for dig. Har du ikke brug for at afspille CD’er, kan du fortsat overveje at købe denne autoradio.

Langt de fleste vælger at høre radio i bilen, eller sætter deres eget private musik på, som de selv kan styre. Vil du selv være DJ i bilen, kan du tilslutte din smartphone eller en anden enhed til denne bilradio. Der er nemlig både et AUX-indgang og en USB-indgang, som du kan benytte.

Lyden bliver forholdsvis den samme, uanset om du benytter dig af USB-indgangen eller AUX-indgangen. Du har dog mulighed for at oplade din enhed, samtidig med du hører musik fra enheden, hvis du benytter dig af USB-indgangen. Sidder i to i bilen, kan I også både høre musik fra en enhed via AUX-indgangen, samtidig med at en anden enhed oplader igennem USB-indgangen. Det, synes vi, er virkelig smart.

Smarte detaljer

Denne model har også smarte tyverisikringsegenskaber, som er værd at nævne. Ved denne model har du også mulighed for at tage frontpanelet af. Det kan være en rigtig god måde at undgå at få stjålet din bilradio, hvis uheldet skulle være ude. En lille detalje, der er værd at nævne i forbindelse med frontpanelet, er, at du får et etui med til. Det giver dig en smart holder, så du ikke skader frontpanelet, når du opbevarer det i en taske eller lignende.

En anden smart detalje ved denne bilradio er, at du kan slå trafikmeldinger til. Skulle der være nogle bestemte trafikmeldinger i dit område, bliver du advaret om dette. Dette gælder selvfølgelig også, hvis du hører musik via en enhed. Musikken på din enhed vil nemlig blive afbrudt, imens du bliver opdateret på trafikmeldingen. På den måde kan du tage en alternativ rute, hvis det skulle være i nærheden af dig, der er ændringer i trafikken.

Lyden fra bilradioen

Nu er vi endelig kommet til lyden, som denne smarte bilradio kan producere. Med denne bilradio får du en rigtig lækker lyd, hvor kvaliteten er i top. Der er gjort meget ud, at du har en masse forskellige indstillinger at vælge imellem, der gør det muligt for dig at få lige præcis den lydoplevelse, du føler for på din køretur.

Lyden er krystalklar, og den skratter ikke. I vores test oplevede vi ikke nogen udfald af lyden, selvom vi havde volumen forholdsvis højt oppe. Vi var yderst imponeret og tilfredse med lyden, som vi anser som en vigtig egenskab ved denne autoradio.

Samlet vurdering

Overordnet var vi meget imponeret over denne bilradio. Den har et lækkert design, hvor der er gjort meget ud af at gøre det brugervenligt at indstille forskellige ting og generelt at bruge de forskellige funktioner. Derudover er lyden særdeles god ved denne model, hvilket helt sikkert også er værd at fokusere på.

Pioneer DEH-4800FD – High power bilradio

Køb den her: pris –> 995,-

Nu er vi kommet til en af de bedre autoradioer i vores test. Der er tale om en Pioneer DEH-4800FD – High power bilradio, der har en lidt højere pris, men her får du også virkelig god lyd for prisen. Denne bilradio er en investering, du ikke vil fortryde, når du først har opdaget, hvad den er i stand til rent lydmæssigt. Derudover er der andre fremragende egenskaber, der også er værd at nævne ved denne model, som vi kommer ind på her.

Bilradioens ydre design

Der er sørget for et lækkert design til denne bilradios ydre. Ved første øjekast kan den minde meget om nogle af de billigere bilradioer fra Pioneer, som vi har med i denne test. Der er dog gjort lidt ekstra ud af designet. Det har et lidt mere eksklusivt look, hvilket vi egentlig synes er meget fedt. Bilradioen er sort og rød, men der er gjort lidt mere ud af detaljerne.

Igen er volumenknappen placeret helt ude i venstreside, hvor der nogle få knapper på højre side af volumenknappen. Bilradioen er nem at gå til, da knappen er placeret overskueligt og brugervenligt. Igen er der knapper til at skifte nummer med nederst på bilradioen, hvor der også er placeret seks genvejstaster fx til bestemte radiostationer, du foretrækker at høre. I højre side finder du en AUX-indgang og en USB-indgang.

Mulighed for tilslutning af enheder

Med denne autoradio har du mulighed for at tilkoble flere forskellige ting. Du kan både tilkoble din smartphone, iPad, iPod eller en helt anden enhed, som du ønsker at høre musik eller podcasts fra. Her kan man sige, at det minder meget om de foregående bilradioer, vi har inkluderet her i testen. Du har nemlig mulighed for at tilslutte din enhed via AUX-indgangen eller USB-indgangen.

Som ved nogle af de andre modeller, har du her også mulighed for at oplade din enhed, hvis du vælger tilslutning via USB-indgangen. Igen er det en super smart detalje. Det er en detalje, vi selv sætter stor pris på, er til stede, når vi skal køre i bil.

I mange nyere biler, er der mulighed for at oplade sin smartphone eller lignende, fordi der fra producentens side er sørget for USB-indgange forskellige steder i bilen. Dette er dog ikke tilfældet ved alle biler og især ikke ældre biler. I de tilfælde kan det være smart at vælge en bilradio med en USB-indgang.

I forbindelse med tilslutning er der ved denne radio også mulighed for at afspille CD’er. Elsker du musikken fra dine gamle CD’er, kan denne bilradio være den helt rette løsning for dig. Vi testede CD-afspilleren af med en af de gode gamle fra Lars Lilholt, og den virkede upåklageligt.

Smarte detaljer

Denne Bilradio har flere smarte detaljer. Mange af dem minder dog om dem, der også er blevet nævnt ved nogle af de andre bilradioer i denne test. Med denne bilradio har du også mulighed for tyverisikring. Du kan nemlig tage frontpanelet af, så tyvene ikke har meget at bruge din bilradio til. Derudover er der slevfølgelig også et etui med til frontpanelet, så du kan opbevare det sikkert, uden det tager skade.

Ved denne bilradio har du også mulighed for at benytte dig af trafikmeldinger. Det kører forholdsvis automatisk. Skulle der være noget at melde i nærheden af dig, får du trafikmeldingen med det samme. Det er selvfølgelig også tilfældet, hvis du hører musik eller lignende via en enhed eller CD.

En anden smart detalje ved denne bilradio er, at der følger en fjernbetjening til rattet med. På den måde er du fri for at skulle bakse med diverse knapper på bilradioen, mens du kører. Du kan nemt klare det meste direkte fra knapperne på rattet.

Lyden fra bilradioen

Nu kommer vi til det bedste ved denne bilradio – lyden. Lydoplevelsen er noget af det bedste ved denne autoradio. Det er her, der er kræset ekstra meget. De fleste bilradioer kan klare 4×50 watt. Denne bilradio kan dog klare 4×100 watt. Der er derfor tale om en bilradio med mere power. Det er noget, der tydleigt kan høres på lydoplevelsen.

Lydoplevelsen med denne bilradio er lige det bedre ved denne model, sammenlignet med nogle af de andre autoradioer, vi har inkluderet i vores test. Er lydoplevelsen alfa og omega for dig, kan dette være den helt rigtige bilradio til dig. De mange forskellige funktioner, du kan indstille, giver dig mulighed for at tilpasse lyden efter din smag. Skal du have genstartet indstillingerne til at svare til, hvad de er fra producentens side, er det forholdsvis nemt.

Samlet vurdering

På mange måder minder denne bilradio meget om nogle af de andre bilradioer, vi har introduceret dig for i denne test. Der er dog flere detaljer, der er betydeligt forbedret i denne model, som vi mener er værd at betale det ekstra for. Du får en exceptionel god lyd, som du helt sikkert ikke vil fortryde, du har spenderet lidt ekstra for at få, hvis lydoplevelsen er altafgørende for dig.

Konklusion på test af bilradioer

Der er mange forskellige egenskaber og funktioner, der kan være værd at holde øje med, når du er på udkig efter en bilradio. Vi vil dog anbefale dig, at du vurderer, hvilke egenskaber der er vigtigst for dig, og dernæst går efter en bilradio, der har disse egenskaber.

ar du ikke voldsomt høje krav, kan du sagtens gå med en af de billigere bilradioer, som vi har inkluderet i denne test. Her får du nemlig rigtig meget for pengene. Har du strenge krav til forskellige funktioner og en lyd udover det sædvandlige, kan det være en fordel at gå efter en af de lidt dyrere model, hvor du får det ekstra med i prisen. God fornøjelse med at finde den perfekte bilradio, der passer til dig og din bil.