DVD afspiller

Har du brug for en bærbar DVD-afspiller til bilen, har du et hav af muligheder at vælge imellem. Der er forskellige brands og varianter at vælge imellem, hvilket kan skabe stor forvirring, når du står og skal bruge den lige nu og her.

Vi vil dog gerne gøre processen en smule mere overskuelig for dig, når du skal finde den helt rette DVD-afspiller til bilen. Vi har derfor lavet en test af bærbare DVD-afspillere til bilen. Her giver vi dig et overblik over, hvilke fordele der er ved de modeller, vi har inkluderet i teste. Det gør det mere overskueligt for dig at finde den model, der passer til behovet på bagsædet.

I vores test af bærbare DVD-afspillere kommer vi ind på, hvordan skærm- og billedkvaliteten er, hvordan lydkvaliteten er, batteritid, evt. tilbehør der følger med, smarte detaljer og en samlet vurdering til hver af modellerne.

Derfor kan en bærbar DVD-afspiller til bilen være uundværlig

Inden vi kommer alt for godt i gang med vores test, vi vil lige starte med at slå et slag for, hvorfor det er så mega smart at have en bærbar DVD-afspiller til bagsædet af bilen. Først og fremmest vi vil gøre klart, at det helt sikkert er en fordel at have en DVD til bilen, hvis du har børn. Det kan være lidt af en udfordring at holde børnene på bagsædet underholdt. Det kan endda både gælde korte og længere ture.

Børn har det med at blive rastløse, og der skal ikke meget til, før de keder sig. Det er måske egentlig også forståeligt nok, når de er vant til at være i gang det meste af tiden i diverse institutioner. Det kan være svært for børn pludselig at skulle sidde stille i en bil, hvor der ikke er så meget at foretage sig.

Du kender sikkert devisen med børn, der spørger: ”Hvornår er vi der?”, og I har knap nok forladt indkørslen endnu. Så kan det altså blive en lang tur, hvis du bliver stillet det samme spørgsmål igen og igen.

Det er her en DVD-skærm til bilen kommer ind i billedet. Med en bærbar DVD-afspiller til bilen kan du nemlig aflede børnenes opmærksomhed på noget andet på køreturen. På den måde kan du underholde børnene, uden du behøver at have hele børneværelset med. Du kan blot sætte en af deres favorit film på den bærbare DVD-afspiller, og så er de underholdt resten af turen.

Vi kender selv til fænomenet med rastløse børn på bagsædet, der keder sig efter blot få 100 meter. Vi har dog erfaret, at en bærbar DVD-afspiller til bilen kan gøre en væsentlig forskel for fredeligheden på køreturen. Vi var selv overrasket over, hvor stor en indflydelse så lille en ting kan have.

Læs mere om hvordan du underholder børnene på bagsædet her.

Det var blot for at introducere dig til de generelle fordele ved at have en DVD til bilen. Vi vil nu introducere dig for nogle forskellige bærbare DVD-afspillere, som vi har testet.

HKC D07HM01 bærbar DVD-afspiller til bilen

Køb den her –> 649 kr.

I vores test af DVD-skærme til bilen starter vi med HKC D12HM01 DVD-afspilleren. Dette er en rigtig god start i vores test, fordi her får du et af de bedste DVD-afspillere til bilen. Lyder det interessant? Så er det bare med at læse videre her eller klikke ind på linket og se mere.

Skærm- og billedkvalitet

Vi starter med at kigge på, hvordan skærm- og billedkvaliteten er for denne bærbar DVD-afspiller. Med denne model får du en 11,6” stor skærm. Det er ikke den største skærm, men det er en passende størrelse, der sagtens kan gå an. For et barn er dette måske ikke det mest afgørende ved en bærbar DVD-afspiller til bilen.

Når det kommer til billedkvaliteten, er der ikke noget negativt at sige i forhold til denne model. Vi synes, billedkvaliteten var særdeles god med klare farver. Derudover oplevede vi ikke, at DVD-skærmen til bil hakkede eller lignende.

Dette kan blandt andet skyldes, at der er sørget for en anti-shock system. Dette system går ind og beskytter selve DVD-afspilleren, men også den DVD der er placeret i afspilleren. Det betyder, at DVD’en på ujævn vej ikke vil falde ud af hak, da den hele tiden bliver holdt på plads.  Det, synes vi, er en smart og gennemtænkt detalje. Det kan nemlig sørge for, at der ikke er frustrationer fra bagsædet over dårlig billedkvalitet.

Denne bærbar DVD-afspiller kan afspille de fleste DVD’er. Derudover kan den også afspille CD’er, hvis I ønsker lidt musik til en afveksling på køreturen. Der er dog også andre muligheder med denne model. Det er nemlig muligt at afspille DVD’er og lignende via et USB-stik eller et SD-kort. Du behøver derfor ikke at have bilen fyldt med et velassorteret udvalg af DVD-film, da I kan samle det på en USB eller et SD-kort i stedet for. Det kan være en måde at spare noget plads på.

Billedkvaliteten var særdeles god, uanset om vi prøvede DVD’er eller film fra et USB-stik eller SD-kort af. Du kan derfor sagtens benytte dig af alle muligheder, uden det går ud over billedkvaliteten.

DVD-afspilleres lydkvalitet

Når en DVD-skærm til bilen har en god billedkvaliteten, skal lyden også helst følge med i samme kvalitet. Ellers er der ikke meget ved det. Med denne DVD til bilen, oplevede vi ingen problemer med lyden. Lydkvaliteten var særdeles god. Den var krystalklar og uden nogen former for udfald eller skratten.

Lydkvaliteten ændrede sig ikke, da vi skiftede imellem DVD’er, USB og SD-kort. Det var en fornøjelse at opleve, at lyden var krystalklar hver gang, vi tændte den.

Ved denne bærbare DVD-afspiller er der mulighed for at tilslutte høretelefoner til, så det ikke er hele bilen, der skal høre med i, hvad der foregår i filmen. Der er dog også indbyggede højtalere i den bærbare DVD-afspiller. Det kan være en fordel, hvis der er flere børn på bagsædet, der skal se med på samme tid. I undgår nemlig, at der skal være kamp om hovedtelefonerne, da alle børnene på bagsædet nu får mulighed for at høre med, hvad der foregår i filmen.

Batteritid for denne DVD-skærm til bilen

Denne bærbare DVD-afspiller til bilen kører på et batteri. Du kan derfor slippe for alverdens ledninger i bilen. DVD-skærmen til bil har en batteritid på ca. 4 timer. Skal I på en længere kør-selv-ferie, vil der nok være brug for en opladning undervejs.

Der medfølger dog opladerudstyr til denne model, hvor du har mulighed både for at oplade derhjemme og i bilen. I kan derfor sagtens holde underholdningen kørende i bilen, selvom der måtte være lavt batteri på DVD-afspilleren. Opladerudstyret gør nemlig, at I kan oplade DVD-afspilleren, mens I er på farten, og uden det skal skabe nogle afbrydelser i filmen. Det kan være med til at skabe ro på bagsædet.

Vi testede opladerudstyret både derhjemme og den til bilen. Vi synes, det fungerede ganske fint. Ledningen til opladerudstyret til bilen har en passende længde. Det er derfor ikke noget, der vil skabe gener for passagerene på forsædet, når der er behov for at få opladet DVD-afspilleren.

Tilbehør til denne bærbare DVD-afspiller

Denne model er forholdsvis simpel, når det kommer til tilbehør. Der er ikke det vilde med. Der er dog sørget for, at der følger en fjernbetjening med. Det lyder måske ikke af meget, men vi fandt det ufattelig smart.

Det gør det nemmere for en person på passagersædet på forsædet at kunne hjælpe med at få DVD-afspilleren til bilen i gang, hvis barnet har svært ved selv at gøre det. Du behøver derfor ikke at skulle have den bærbare DVD frem og tilbage i bilen, fordi du skal hjælpe med at få den i gang. Du kan nemt være til assistance med fjernbetjeningen ved hånden.

Smarte detaljer ved denne DVD-afspiller til bil

Vi har efterhånden været inde på de fleste egenskaber ved denne bærbare DVD-afspiller til bilen, som vi fandt attraktive. Der er dog flere smarte detaljer ved denne model, som du helt sikkert også vil finde smarte. En detalje, vi synes, er smart ved denne model er, at du har mulighed for at bruge den som en helt almindelig DVD-afspiller i hjemmet.

Det betyder selvfølgelig ikke, at hele familien skal se en DVD-film sammen på den lille 11,6”-skærm. Det smarte er nemlig at den bærbare DVD-afspiller kan kobles til et TV. Der er en AV-indgang i DVD-afspilleren, der gør det muligt at tilkoble DVD’en til et TV. Som en ekstra bonus har de valgt at inkludere et AV-stik i pakken, når du køber denne DVD-afspiller til bilen. Det er derfor ikke noget, du skal ud at investere i, hvis du også vil gøre brug af den inde i huset.

Samlet vurdering af denne DVD-afspiller til bilen

Overordnet var vi meget imponeret af denne DVD-afspiller til bilen. Den har en god billedkvalitet og lydkvalitet. Derudover er der flere egenskaber og funktioner, der taler til dens fordel. Blandt andet at der følger en fjernbetjening med og et AV-stik, der gør, at du kan tilslutte den til dit TV inde i huset. Vi var ret imponeret over, hvor meget man egentlig får for pengene med denne model.

DVD-afspiller til bilen fra Prosonic

Køb den her –> 599 kr. 

Vi bevæger os nu videre i vores test af DVD-afspillere til bil. Den næsten model, vi vil introducere dig for, er en DVD-afspiller fra Prosonic. Denne skærm til bilen er en smule billigere end den foregående, vi har præsenteret dig for i denne test. DVD-afspilleren fra Prosonic har dog også noget mere at byde på, efter vores mening.

Skærm- og billedkvalitet

Denne DVD-afspiller har en skærm på 7”. Dette er samme størrelse som den foregående og svarer derfor også til 17,8 cm. Igen er det en fin størrelse skærm, som kan passe perfekt til børnenes behov for at se en film eller lignende på bagsædet. Ved denne model er der tale om en LCD-skærm. Det er derfor en forholdsvis god billedkvalitet, du får med denne DVD-skærm til bilen.

I denne model har du mulighed for at afspille DVD’er eller CD’er. Du har dog også mulighed for at se film, serier eller lignende via et USB-stik, da der er sørget for en USB-indgang. Vi prøvede både DVD-afspilleren og USB-indgangen af, og det vikrede upåklageligt begge dele. Der var ikke nogen forskel i billedkvaliteten, hvilket helt sikkert er et plus.

Billedkvaliteten var særdeles god, uanset hvor dårlige veje vi forsøget at køre på. Der var ikke nogen billeder, der faldt ud eller dårlig forbindelse. Det kørte fuldstændig, som det skulle. Vi var meget imponeret over, hvor flot et billede, der var på denne DVD-skærm til bilen. Det var tydeligt, at der var gjort lidt ekstra ud af billedkvaliteten, hvilken igen er et stort plus. Det giver nemlig børnene en lidt sjovere oplevelse, når de skal underholdes på bagsædet.

DVD-afspilleres lydkvalitet

Vi bevæger os nu over til lydkvaliteten for denne bærbare DVD-afspiller. Selvom den er bærbar, oplevede vi ikke nogen dårlige oplevelser med lydkvaliteten. Den fungerede som den skulle, hver gang vi brugte den. Igen prøvede vi forskellige hullede veje af for at se, om det påvirkede lyden. Uanset hvor ujævn en vej, vi kørte på, var der dog ingen problemer med lyden.

Lyden var krystalklar hele vejen igennem. Dette gælder uanset, om der blev set DVD-film, set film via USB-stik, eller der blev sat en CD på. Vi var meget imponeret over, hvor god lyden er med denne DVD-afspiller til bil.

Ved denne model er der både indbyggede højtalere og mulighed for at tilslutte høretelefoner. Uanset hvordan I vælger at høre lyden fra DVD-afspilleren, er der ingen problemer med lyden. Vi synes, det var rigtig rart, at man fik den samme lydoplevelse, uanset om det var via højtalerne eller høretelefoner.

Batteritid for denne DVD-skærm til bilen

Da vi købte denne DVD-skærm til bilen, var vi lidt i tvivl om, hvor lang batteritid, der var på den. Det viser sig, at denne model, skal være tilsluttet med strøm hele tiden i bilen. Det var selvfølgelig nemmere med den anden, at der var mulighed for noget batteritid, hvor den ikke behøvede strøm. Det var dog ikke fordi, det gjorde den stor forskel, da vi hurtigt vænnede også til strømstikket fra DVD-skærmen til bilen.

Tilbehør til den bærbare DVD-afspiller

Der følger flere former for tilbehør med til denne DVD-afspiller til bilen. Det er en af fordelene ved denne model, som vi satte stor pris på. Det betyder nemlig, at der er flere ting, du slipper for at skulle ud at spendere penge på. Ved denne model er der også en fjernbetjening med. Igen synes vi, at det er virkelig smart, når mor eller far kan hjælpe fra passersædet foran, uden det skal blive alt for besværligt.

Det næste tilbehør, der er med til denne model, er hovedtelefoner. Det er en detalje, vi er særdeles vilde med. Har man ikke lige et par hovedtelefoner, kan det nemlig hurtigt blive dyrt at købe en DVD-afspiller til bilen, hvis du selv skal ud at købe diverse ekstraudstyr. En billig løsning kan sagtens løbe op, hvis der er sparet på tilbehøret.

Udover fjernbetjening og høretelefoner følger der også et monteringssæt med. Monteringssættet gør, at du kan montere DVD-afspilleren på nakkestøtten. Det, synes vi, er virkelig smart. På den måde slipper børnene også for at skulle sidde med den i hånden eller på skødet. Det kan blive noget værre rod, hvis de på turen luller i søvn og får bakset DVD-afspilleren ned på gulvet i bilen. Med monteringssættet får du derfor mulighed for at placere DVD-afspilleren et fast sted, hvor den ikke er i vejen.

Når du skal benytte monteringssættet, er det vigtigt, at du sørger for at nakkestøtten fortsat støtter passageren på forsædets nakke. Ellers går hele fidusen lidt af at have en nakkestøtte. Vær derfor omhyggelig med at få rette nakkestøtten rigtigt til, efter du har fået monteret DVD-skærmen til bilens nakkestøtte.

Læs mere om, hvordan du indstiller nakkestøtten optimalt her.

Idet der er en masse lækkert tilbehør med til denne DVD-skærm til bilen, anser vi det faktisk for at være en løsning, du får til en rigtig god pris. Du får nemlig så mange gode ting med i købet, som du slipper for at skulle købe ved siden af. Det er smart, og det er samtidig også noget, der kan spare dig for lidt penge.

Smarte detaljer ved denne DVD-afspiller til bil

Udover det lækre tilbehør, der er med til denne DVD til bilen, er der også andre smarte detaljer, der er værd at fremhæve. Ved denne model har du også mulighed for at benytte den inde i huset. Du kan nemlig koble den dit TV med et AV-kabel. Og selvfølgelig følger AV-kablet med. Det er derfor ikke noget, du skal købe ved siden af.

Det er en smart detalje, hvis børnene ser en film i bilen på bagsædet, som de måske ikke når at se færdig på køreturen. Der er det en fordel, at man nemt kan tage den bærbare DVD-afspiller med ind og tilslutte den til TV’et. Det giver ro i familien, da ungerne kan få lov til at se filmen færdig.

Samlet vurdering af denne DVD-afspiller til bilen

Samlet set synes vi, at der er tale om en rigtig god løsning ved denne DVD-afspiller til bilen. Billedkvaliteten og lydkvaliteten var særdeles god, og vi var imponeret over, hvor gode de medfølgende hovedtelefoner egentlig er. Derudover synes vi, at det er virkelig fedt, at der følger så meget tilbehør med til denne model. Det gør nemlig, at du får en samlet pakkeløsning, hvor du ikke bliver overrasket over udstyr, der mangler.

Denver bærbar DVD-afspiller til bil

Køb den her –> 809 kr. 

Vi er nu nået til den sidste DVD-afspiller til bil i vores test. Det er dog ikke noget, du skal være ked af. Vi kan nemlig afsløre, at dette er vores favorit-løsning, hvis man er villig til at ofre en smule ekstra penge på sin DVD-skærm til bilen. Vi vil nu præsentere dig for en bærbar DVD-afspiller til bil fra Denver.

Skærm- og billedkvalitet

Ved denne model er der benyttet en noget større skræm sammenlignet med de to foregående modeller, vi har beskrevet i vores test. Denne model har en skærm på 9”, hvilket svarer til en skærm på 22,9 cm. Det giver derfor et større billede, når der skal ses film, serier og lignende.

Har du en forholdsvis stor bil, kan det være en fordel at gå efter en DVD-skærm til bilen, der er på 9” eller større. Skal den monteres i nakkestøtten, kan det nemlig hurtigt blive svært at se skærmen, hvis der er meget plads på bagsædet, og du har valgt at købe en DVD-skærm til bilen på 7”. Det kan derfor være en fordel at vælge en større skærm, som du fx får med denne Denver model, hvis du har en stor bil.

Der er her tale om en LCD-skærm til denne DVD til bilen. Når det kommer til billedkvaliteten, synes vi, at der var et særdeles godt billede på denne skærm. Det er som om, det hjælper, at skærmen bliver en anelse større. Billedet er flot og helt skarpt.

Igen prøvede vi at køre på ujævne veje, hvor DVD-afspilleren ville blive udsat for en del rystelser. Vi oplevede dog ikke, at der var problemer med billedkvaliteten. Der var ikke noget billedudfald eller lignende. Det fungerede helt perfekt, og som det skulle.

Denne model kan afspille DVD’er og CD’er, som man nu lyster. Derudover er der også mulighed for at tilslutte et USB-stik, hvis man vil spare pladsen i bilen. Uanset hvilken løsning vi valgte, oplevede v ingen problemer med billedkvaliteten.

DVD-afspilleres lydkvalitet

Når vi bevæger os over til lydkvaliteten, er der heller ikke en finger at sætte her. Det fungerede upåklageligt. Lyden var krystalklar og ren, og vi oplevede ikke nogen skratten eller lignende. Ved denne bærbare DVD-afspiller til bil, har du også mulighed for at afspille lyden via de integrerede højtalere eller via hovedtelefoner.

Begge dele fungerede godt og efter hensigten. Vi oplevede ikke, at der var den store forskel i lydkvaliteten, alt efter om vi valgte lyd igennem højtalerne eller via hovedtelefonerne. Dette var også gældende, når vi vekslede imellem at benytte DVD-afspilleren og USB-indgangen til at se film med. Vi var derfor yderst tilfredse med lydkvaliteten.

Batteritid for denne DVD-skærm til bilen

Denne DVD-skærm til bilen har et indbygget litium batteri. Det betyder, at den bærbare DVD-afspiller kan holde strøm i op til 2 timer. Det kan være en fordel, når I skal på kortere ture. Der behøver I nemlig ikke at have opladerudstyret med. Der medfølger dog selvfølgelig opladerudstyr, hvilket gør det muligt at oplade DVD-afspilleren i bilen.

Tilbehør til den bærbare DVD-afspiller

Ved denne model medfølger der en masse forskelligt tilbehør. Det er virkelig noget tilbehør, som kan komme til stor nytte. Vi synes i hvert fald, at det var en fordel, at det var med i pakken.

Først og fremmest er der en fjernbetjening med. Vi har efterhånden været inde på, at vi synes, det er vildt smart, når man kan være behjælpelig fra forsædet med at få DVD-afspilleren i gang og lignende, uden der skal ske den helt store rokade.

Det næste tilbehør, der følger med, er en opbevaringstaske til den bærbare DVD-afspiller. Det er en smart måde, der sikrer, at man har alle ledninger og lignende med sig, når I skal afsted på tur. Der er dog en anden smart detalje ved denne opbevaringstaske. Detaljen er, at den kan bruges til at montere DVD-afspilleren til bilens nakkestøtte. Det er en virkelig smart 2-i-1-løsning, som vi kun kan klappe i hænderne over.

Tilbehøret ved denne DVD-afspiller til bil er derfor helt sikkert noget, der taler for at vælge denne model.

Smarte detaljer ved denne DVD-afspiller til bil

Nu kommer vi til en af de smarte detaljer ved denne DVD til bil. Der er nemlig et stykke tilbehør, som vi bevidst har udeladt ind til nu. Denne model kommer nemlig også med en DVB-T2 antenne. Det betyder, at du har mulighed for at kunne se gratis tv-kanaler på DVD-afspilleren i bilen. Det, synes vi, er virkelig smart. Antennen er nem at tilslutte. Vi var meget imponeret over, hvor godt signalet egentlig er. Det er derfor en smart detalje, der er værd at gå efter, når du skal have en DVD-afspiller til bilen.

Samlet vurdering af denne DVD-afspiller til bilen

Samlet set er vi meget imponeret over denne bærbare DVD-afspiller. Den har nemlig en masse gode egenskaber, når det kommer til kvalitet og funktioner. Derudover er vi meget imponeret over alt det lækre tilbehør, der følger med til den. Dette er helt sikkert en model, vi kan anbefale, da du også får en skærm, der er en smule større end de to andre DVD-afspillere til bil i denne test. Overordnet er det en rigtig god løsning, som helt sikkert kan betale sig.

Konklusion på test af DVD-afspillere til bilen

Vi har nu introduceret dig for tre forskellige DVD-afspillere til bil. De er hver især lidt forskellige, men har dog også mange af de samme egenskaber. Går du efter en af disse modeller til at underholde ungerne på bagsædet med, er du rimelig godt stillet.

Der er lidt forskellige prisniveauer at vælge imellem. Vi synes dog, at de alle sammen befinder sig inden for rimeligheden og er til at betale sig fra. Vil du gerne spare lidt penge, kan du dog sagtens gå efter den billigste model. Vil du have lidt ekstra tilbehør, kan det dog være en god idé at gå efter en af de lidt dyrere modeller. Her kan du blandt andet få tilbehør, der gør, at du kan montere DVD’en i nakkestøtten i bilen.

Vi håber, at vores test af DVD-afspillere til bilen har været dig behjælpelig med, hvad det er, du skal gå efter, når du skal ud at kigge efter en bærbar DVD-afspiller til bilen. Ikke desto mindre har vi i hvert fald forsøgt at komme med nogle forslag til, hvad der kan være ideelt at gå efter. God fornøjelse.