Car owner

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Der er ingen bedre følelse i denne verden for en bilentusiast end en ny bil. Det gælder, uanset om du har købt den brugt eller fra ny. Der er bare en køreglæde i at sætte sig foran rettet i ens nye bil og suse ned ad den nærmeste landevej. Det er en blandet følelse af eufori og frihed. Men desværre er der også en masse mere kedelig ting, som man skal have styr på, og det gælder specielt, hvis det er første gang, man køber en bil. Vi har lavet en lille guide til dig, som viser dig, hvordan du bedst muligt får styr på alt det praktiske.

Sørg for, at alt i bilen er, som det skal være, før i afslutter handlen

Det er selvsagt, at man skal have, hvad man er blevet lovet. Har forhandleren lovet en fejlfri bil, og du alligevel finder buler på kølerhjelmen eller andre steder, så skal du som minimum ikke betale den fulde pris. En anden ting er at sørge for, at bilens bremser, motorolie, sprinklervæske, hjulindstilling og andet teknisk er, som det skal være. Får du ikke tjekket dette, inden du køber bilen, og ender du ude på vejen med en bil med ratslør, kan det ende fatalt. Tjek det hellere igennem en gang for meget end en gang for lidt. Så undgår du også at blive snydt og at skulle betale mere for bilen, end den rent faktisk er værd.

Dine dæk er den eneste kontakt, din bil har til vejen

Derfor skal du sørge for at skaffe nogle gode dæk, hvis de ikke allerede er med. Sommerdæk til om sommeren og vinterdæk til om vinteren. Det virker simpelt, men mange ulykker sker faktisk på grund af folk, der ikke har taget sig sammen til at skifte deres dæk. Desuden er det også vigtigt at holde øje med slitage på dækkene. Det er afgørende for, om du bør køre med dækkene til næste sæson. Det er som sagt den eneste kontakt, din bil har til vejen, så invester og sørg for nogle gode dæk. Har du ikke forstand på at skifte dæk, eller mangler du udstyret, kan du altid få det gjort hos din nærmeste bilmekaniker.

Få en forsikring – det kan gøres billigere, end du tror

Mange bilejere nøjes med en kasko. De synes, det er for dyrt at kaste sig ud i alverdens forsikringer. Det kunne tog ikke være mere fejlagtigt. Både set ud fra erstatningsmæssige øjne, men også for sikkerheden af din bil. Hvis man vil finde en billig bilforsikring, kan det sagtens lade sig gøre. Beregn pris på bilforsikring hos Informeo og skab dig et overblik over forsikringsmarkedet. Hvis du investerer tid i det, er vi sikre på, at du kan finde en billig forsikring, der dækker de fleste af dine behov – hvis ikke alle.

Vær ikke dumdristig

Når man får en ny bil, særligt hvis det er ens første, er man nogle gange mere tilbøjelig til at køre lidt for stærkt og lidt for kækt. Man skal vise, hvad man kan ude på de store veje, men det kan ende galt. Du har måske endda et klip mindre end en den rutinerede bilejer, hvis du er ung, og du vil formodentlig blive dømt hårdere, hvis du er skyld i en ulykke. Men det skal naturligvis ikke stoppe en fra helt at køre bil. Kør så ofte, du kan, men sørg for, at det er fornuftigt. Husk at lægge din telefon langt væk, så du ikke bliver distraheret af den. Og hold dig langt væk fra alkohol, hvis du skal køre bilen.