I en tid hvor bevidstheden blandt forbrugerne, hvad end det omhandler økonomi eller miljø, er højere end nogensinde, er el-cyklen et glimrende hjælpemiddel, hvis du ønsker at skåne miljøet og passe på din økonomi.  Du udsætter miljøet for langt mindre forurening, hvilket først og fremmest er godt for at modarbejde den globale opvarmning, men også for at give dig selv en følelse af, at du hjælper i dette vigtige foretagende. Desuden vil din konto også takke dig, da bilen kan føles som én lang liste af afskrivninger.

Miljøet vil takke dig

Bilerne, og specielt de små mikrobiler, kan efterhånden køre længere og længere på en liter brændstof. Men udledningen af CO2 gør stadig bilerne til en stor synder, når vi ser på tallene. De vejledende tal peger på, at en mellemstor bil vil forurene over 10 gange så meget som en el-cykel over en distance på 1 kilometer. Det løber op i mange tons CO2-forurening igennem en bils levetid.

Undgå gener for indbyggere og dig selv

Det er dog ikke kun selve udledningen af CO2-gasser i naturen, som man taler om, når det gælder miljøet. Støjforurening, særligt i de større byer, er også med til at påvirke det miljø, som beboerne opholder sig i. Her er el-cyklen også en klar fordel, da de er utrolig støjsvage og heller ikke larmer ved acceleration, som biler selvsagt gør. Indbyggerne bliver dermed skånet for den værste larm, som kan virke forstyrrende i hverdagen.

Du kan dog også tage dine egne hensyn, så du undgår bilos. Når du sidder i kø, er bilens ventilationssystem god til at føre udstødningsgasser ind i kabinen. Med el-cyklen har du lettere ved at undgå denne gene, da du er mere mobil. Du bliver heller ikke omgivet af gasserne på samme måde som i bilens kabine.

El-cyklen er billig i drift

Økonomisk set er el-cyklen også langt billigere end en bil, selv hvis du køber en brugt bil. Reparationer på bilen, vedvarende køb af brændstof og forsikringer vil ofte stå for en stor udgift på kontoen, men de bekymringer fylder meget mindre med en el-cykel. Der er såmænd også serviceeftersyn og diverse reparationer, når man er ejer af en el-cykel, men det er stadig langt, langt billigere end bilen. For eksempel vil det koste ca. én krone at lade el-cyklens batteri op. Rækkevidden vil oftest være mellem 30 og 75 kilometer på en fuld opladning. I det lange løb sparer du dermed mange penge. El-cyklen er heller ikke omfattet af særskilte forsikringer, så indbetalinger til forsikringsselskabet skal du heller ikke bekymre dig om.

Kvalitet betaler sig

Der findes et væld af forskellige mærker og brands inden for el-cykler, hvoraf de store aktører i branchen bl.a. er Mustang, Gazelle, Kildemoes og Kalkhoff. Med en cykel fra et respekteret mærke er du sikret en gennemtestet og holdbar elcykel, som du kan have glæde af i mange år fremadrettet. På elcykelinfo.dk kan du se el-cykler fra Kalkhoff, som er kendt for deres kvalitet. Her finder du udførlige anmeldelser om de forskellige modeller, så du selv kan vurdere, hvad der opfylder dine behov.