Skal du havde ny bil, og er du blevet enig med dig selv om, du skal havde din drømmebil, så kan der være store besparelser ved at vælge flexleasing fremfor at købe en bil med finansiering. Den store besparelse på flexleasing kommer i kraft af, der ikke skal betales den fulde registreringsafgift med det samme. Med flexleasing skal registreringsafgiften i stedet betales i små rater i hele leasingperioden. Flexleasing er både attraktivt for private og firmaer, hvilke også har resulteret i langt flere danskere, får en bedre og dyre bil. Selv om flexleasing er yderst populært, så er der stadig en del danskere, der er usikre på hvad en flexleasing indeholder. Når du har læst denne artikel, så bør du være bekendt med konceptet flexleasing samt hvilke fordele og ulemper der følger med flexleasing.

Læs også:  Søg efter flexleasing her.

Kort om flexleasing

Flexleasing er de seneste år blevet yderst populært, men der er stadig en del danskere der ikke helt ved, hvad flexleasing enligt er for noget. Når vi snakker leasingkontrakter, så er flexleasing udarbejdet på det vi i leasingverdenen, kalder en finansiel leasingkontrakt. Med en finansiel leasingkontrakt er det leasingselskabet, der ejer bilen og leasingtager får brugsretten til bilen. Hvis der skulle komme nogle uforudsete omkostninger til reparationer, service, dækskifte mv. Så er alle disse omkostninger, nogle leasingtager skal betale i leasingperioden, selvom leasingselskabet ejer bilen. Med en finansiel leasingkontrakt slipper du for, at stifte billån i banken og derudover er engangsydelsen ved flexleasing også typisk billigere end ved billån. Når leasingperioden er slut, skal du kunne henvise bilen til en tredje part, til den restværdi der er angivet i leasingkontrakten.

Læs også: Flexleasing af motorcykel er blevet yderst populært

Forskellige rater på registreringsafgiften

Der er forskellige rater på periodeafgift alt afhængig af bilens alder. Satserne for periodeafgift er følgende:

  • 0-3 Måneder – 2% registreringsafgift
  • 3-36 Måneder – 1% registreringsafgift
  • Over 36 måneder – 0,5% registreringsafgift.

Disse fordele for du med flexleasing fremfor køb af bil

Er du på udkig efter din drømmebil, vil du hurtigt erfare, at den højest sandsynligt har en markedspris på over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift. Biler der har en markedspris på over 250.000 kr. inkl. registreringsafgift, giver et godt grundlag for en pengebesparelse ved brug af flexleasing. Forsikring på en bil der er uden registreringsafgift, er også langt billigere end en bil, hvor registreringsafgiften er betalt, hvilke skyldes at bilen kun skal forsikres for dens værdi uden registreringsafgift. Værditabet på en bil uden registreringsafgift er også langt mindre, hvilke også skyldes der ikke er betalt fuld registreringsafgift på bilen.